Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Mihai Cune, inspectorul auto: Cum să nu fii păcălit când cumperi o mașină second-hand

Main p4 v1 „Un client a făcut credit de 10.000 de euro ca să cumpere o mașină și, după verificare, a constatat că mașina fusese daună totală,” spune Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro.

Sute de mii de mașini la mâna a doua sunt înmatriculate în Romania în fiecare an, iar cele mai multe dintre ele prezintă daune. Ascunse de ochii clienților și prezentate drept mașini „ca noi”, „ocaziile” de pe internet pot ascunde multe probleme grave și costisitoare.

Pentru că în România nu exista un serviciu de verificare a daunelor pentru majoritatea mașinilor rulate din țară sau din Europa, fostul business manager al Autovit.ro, Mihai Cune, s-a gândit să lanseze un astfel de serviciu pe piața locală. 

„În septembrie 2015, am reușit să lansez InspectorAuto.ro care era la momentul respectiv singurul loc, online sau offline, din România accesibil publicului larg și care permitea oricărui cetățean român să verifice istoricul de daune al unei mașini pe baza seriei de sașiu. În primul an, peste 350.000 de oameni au intrat pe site și au verificat 150.000 de VIN-uri (n. red. număr unic de identificare). 11 milioane de euro este valoarea totală a daunelor descoperită de cei care au vrut să-și cumpere o mașină la mâna a doua și au folosit serviciul nostru. Astfel, oamenii care și-au verificat mașina au fost scutiți de o păcăleală,” ne-a mărturisit Mihai.

El povestește că a întâlnit situații în care mașini daună totală au fost reparate și repuse la vânzare.

Un client a făcut credit de 10.000 de euro ca să cumpere o mașină și, după verificare, a constatat că mașina fusese daună totală. Persoana respectivă nu a mai plătit credit cinci ani de zile pentru o mașină care să-i pună viața în pericol,” a spus Mihai pentru Vecinul.net.

 

Au fost însă și persoane cărora prețul serviciului li s-a părut mare. „După ce au cumpărat mașina și au început problemele și au verificat apoi în sistemul nostru au văzut că mașina fusese avariată complet,” precizează Mihai.

Verificarea de daune prin InspectorAuto.ro costă 10 euro + TVA. „Prețul acesta este foarte mic chiar și la o valoare de 3.000 de euro pentru o mașină second-hand,” susține fondatorul serviciului.

 

Obsesia kilometrajului

Atunci când a lansat serviciul de verificare online a istoricului mașinilor second-hand, Mihai a trebuit să lupte și cu unele prejudecăți ale clienților. „Toată lumea ne cerea verificarea kilometrajului și noi nu aveam în acel moment acest serviciu. Am încercat să le explicăm clienților că e mai important să știe dacă mașina a avut daune, în special daune majore, decât dacă numărul kilometrilor este real,” povestește Mihai.

La aproape un an de la lansare, InspectorAuto.ro a ajuns să acopere și acest segment. „În august 2016, am lansat și serviciul cu istoric de kilometri pentru mașinile rulate aduse din Belgia, Franța, Italia, Germania sau Olanda. La o lună de la lansare, am furnizat deja istoric de kilometri pentru peste 3.500 de mașini aduse din străinătate. Ne dorim să creștem baza de date care acum numără șase milioane de VIN-uri,” a completat Mihai. Costul serviciului privind istoricul numărului de kilometri este de 7 euro + TVA.

 

Inspectorul pe teren

Din mai 2016, funcționează și inspectorul pe teren, un serviciu prin care cei care vor să cumpere o mașină rulată sunt consultați și asistați. „Inspectorul pe teren efectuează de asemenea verificarea vizuală și tehnică a mașinii și e foarte util pentru persoanele care nu se pricep la aspectele tehnice și care astfel pot să obțină o părere pertinentă,” susține Mihai. Costul serviciului este de 250 de lei și poate varia în funcție de localitate și timpul petrecut pe teren.

Având în vedere multitudinea de probleme pe care le poate prezenta o mașină la mâna a doua, riscă oare consumatorii să spună că nu există mașini bune second-hand? „Oamenii nu trebuie să se simtă descurajați. Există mașini rulate foarte bune pe piață, trebuie doar să aibă răbdare și să se informeze,” a concluzionat fondatorul InspectorAuto.ro.

 

Abonează-te acum la Vecinul.net (de la 15 lei pe lună sau 99 de lei pe an) și află de la Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro, ce e mai important la o mașină second-hand decât numărul de kilometri. 

 

Ai nevoie de cont premium pentru a putea vizualiza tot conținutul. Abonează-te aici!

Acest articol este proprietatea Vecinul.net și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.

Share


Alte articole0 Comentarii


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.