Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Frumusețe fără frontiere: talent premiat pe scenele lumii

 dsc3308 copy Ramona Diniță a câștigat locul 1 mondial cu un model italian la categoria machiaj de mireasă (Italia, 2015). Foto: Victor Papa

Ramona Diniță, unul dintre primii utilizatori care și-a făcut cont pe Vecinul.net, este estetician și make-up artist de 15 ani. A câștigat de mai multe ori medalii de aur la concursurile internaționale de machiaj și pictură pe corp, iar acum conduce un centru de remodelare corporală și facială.

„O facultate nu-i întotdeauna recunoscută în străinătate, dar o meserie o poți practica mereu peste tot,” așa i-au spus părinții Ramonei, la terminarea liceului, când ea ar fi vrut să dea la facultate, iar ei și-ar fi dorit ca fiica lor să devină cosmeticiană. La 18 ani, la terminarea liceului, Ramona a decis să le facă pe ambele, pe de-o parte ca să-și împace părinții, pe de altă parte ca să fie împăcată că face și ce-și dorește ea. Așa că, s-a înscris la o școală postliceală de cosmetică, dar și la Facultatea de Marketing și Comerț Exterior, pe care și-a ales-o ea. Și pentru că erau cheltuielile destul de mari, s-a și angajat ca să le poată face pe amândouă.

„M-am angajat la vârsta de 18 ani, am început să lucrez pe postul de recepționeră pentru că nu eram calificată încă pe postul de cosmeticiană într-un salon al societății Igiena, companie la care lucrez și acum,” a povestit Ramona pentru Vecinul.net

„După ce am terminat școala postliceală, m-au transferat pe un post de cosmeticiană, undeva în Ilioara. Am început la periferie, într-un salon mai micuț. Mi-a fost greu pentru că trebuia să mă duc și la facultate în partea cealaltă a Bucureștiului, în Militari. Mi-a fost greu pentru că, așa cum e la început în orice meserie, nu cunoști multe lucruri,” își amintește Ramona.

După ce a terminat postliceala și s-a angajat, abia atunci a început să prindă drag de meseria ei. „Când am terminat facultatea deja prinsesem rădăcini în acest domeniu, am participat la concursuri unde am câștigat premii, mi-am deschis alte orizonturi. A fost o luptă atunci când am terminat facultatea dacă să schimb sau nu domeniul. Mi-am dat demisia pentru o singură zi, apoi am plâns toată noaptea și m-am răzgândit. Deși unde-mi găsisem puteam să lucrez tot la o clinică, dar ca asistent manager, însă nu am putut să mă dezlipesc de această meserie.”

 

Primul concurs, primul premiu 

De altfel, Ramona s-a făcut remarcată de la primul concurs la care a participat. Compania Igiena, unde Ramona lucrează și în prezent, organiza în fiecare an concursuri de coafură, manichiură, etc. pentru a-și stimula angajații.

„Era prima dată când s-a ținut un concurs de body painting la noi în țară. Cred că era prin anul 2002. A fost primul concurs la care am participat și îmi aduc aminte că am făcut povestea Micii Sirene pe corp, dar am participat și la concursul de make-up de seară, unde am lucat locul 1, iar la body painting am luat locul 2 sau 3. În plus, am primit și trofeul companiei Igiena pentru că am avut, cumulat, cel mai mare punctaj. Nu îmi imaginam că voi câștiga vreodată, mai ales la primul concurs. Și de atunci am tot evoluat,” ne mărturisește Ramona.

Prin urmare, a început să participe și la concursuri în străinătate. Primul concurs internațional de body painting la care a participat a fost la Paris, în 2003 sau 2004, unde au fost aleși doar 15 concurenți din lume. Ramona a fost selectată cu lucrarea „Portretul lui Ceaikovski” pe corp.

„Nu ieșisem niciodată din țară până atunci. A fost destul de haotic pentru mine. Când am ajuns acolo am fost destul de surprinsă de ce am văzut pentru că noi am plecat de aici cu vopsele acrilice, care crăpau foarte ușor pe corp, în timp ce ceilalți artiști străini aveau vopsele speciale pentru acest tip de lucrare,” își amintește Ramona. „Am luat o mențiune acolo, însă a fost important că am ajuns în primii 15 din lume.”

Talentul său avea, însă, se se facă remarcat și la alte concursuri similare în vestul Europei.

„În Germania, am luat de două ori locul 1 pentru machiaj de zi si machiaj fantezie. Cel mai recent trofeu l-am câștigat anul trecut în Italia, cu locul 1 la machiaj de mireasă și locul 2 la machiaj fantezie unde mi-am ales ca temă carnavalul de la Veneția,” spune make-up artista pentru Vecinul.net.

De mai bine de șase ani, conduce centrul de remodelare corporală și facială Afrodita Spa by Igiena. Între timp, predă și cursuri de cosmetică și make-up. Întrebată ce părere are despre multitudinea de cursuri pe această temă, Ramona susține că foarte puține dintre ele reușesc să-și atingă scopul real. „Piața e suprasaturată, sunt foarte multe firme care fac școli doar pentru a lua bani. Cum era pe vremuri modeling-ul,” spune ea.

„Când vin elevele la mine la curs, le-am întrebat de ce vin. Unele au spus că pentru bani. Este un domeniu în care nu faci bani decât dacă faci ceea ce-ți place. Daca nu ai pasiune, atunci nu o să vină nici banii. Trebuie să ai ambiție și să devii mai mult decât ceea ce ești.

Ramona intenționează să scrie și o carte, un ghid pentru româncele care vor să știe cum să se îngrijească în mod corect.

Abonează-te acum la Vecinul.net și află ce spune Ramona Diniță despre modul în care se machiază româncele, dar și ce crede despre vedetele de la noi. 

În plus, vei putea să afli o părere avizată despre cum sunt văzute, din interior, produsele cosmetice și cât din trendul bio e modă sau utilitate.

Ramona Diniță mai dezvăluie și care este cel mai bun lucru, care NU costă nimic, pentru a-ți menține frumusețea. 

 

Ai nevoie de cont premium pentru a putea vizualiza tot conținutul. Abonează-te aici!

Acest articol este proprietatea Vecinul.net și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.

Share


Alte articole0 Comentarii


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.