USR - le bien d’être

Postat de Florin Cepraga - 11:46 18/10/16

Contraeditorial la editorialul lui Andrei Pleșu: „PNL - Le mal aimé”


Marile partide, PSD și PNL, au pierdut cel mai bun an din istoria lor recentă de a rămâne mari. Anul în care Dacian Cioloș a condus guvernul a fost irosit pe scheme mici, pe jocuri de contre împotriva unui guvern provizoriu.

Incapabile să se reformeze și să se redefinească, marile partide, PSD și PNL, au ratat cel mai bun an din ultimii 26 de ani în care să se redefinească la nivel de politici, de oameni, de lideri.

Elefanții politicii s-au rățoit ca niște urși bezmetici în bătaia puștii într-un circ politic care le-a transformat în animale care se pricep la giumbușlucuri.

Editorialul lui Andrei Pleșu explică vina PNL și arată soluțiile de revenire. Post-scriptum-ul domniei sale este însă cel cu care nu
sunt de acord: „PS. Pînă una alta, n-am altă soluţie decît să votez USR.„

USR nu își propune să fie o altă soluție de a vota răul cel mai mic. Nu mai există rău mic și rău mare. Cu ce e mai bună
corupția PNL față de cea a PSD?
Cu ce e mai presus declarația jignitoare a fostului europarlamenr PSD cercetat pentru corupție, Adrian Severin („Dacă toţi suntem corupţi înseamnă că nimeni nu e corupt”) față de îndemnul la boicot al justiției lansat de șeful Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu („Fac un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”)?

USR își propune să fie soluția de „a fi”, în care te identifici cu performanța, cu transparența, cu integritatea.

Valorile USR nu vorbesc despre a avea, ci despre a fi. „A fi”-ul ăsta este cel care îi definește pe cei care vor să fie reprezentați de politicieni, nu furați de politicieni.

Celor care cred că nu le rămâne decât să voteze USR, spunând că nu au altă alternativă, dar nefiind convinși de USR, le spun: USR nu este doar o soluție. Nu o cumperi de la supermarket. USR este o platformă despre România lui „a fi”: a fi bun, a fi corect, a fi onest, a fi reprezentativ, a fi performant, a fi transparent, a fi viu. De asta să votezi pentru USR înseamnă să votezi pentru tine.


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.Alte articole