Simona, fetița cu racheta

Postat de Florin Cepraga - 17:56 27/01/18
Simona halep

Când eram copil, nu mai știu ce voiam să mă fac când urma să fiu mare. Acum, că sunt mare, știu ce vreau să devin: copil de mingi.

Pentru toți „bărbații” și „românii” care au fost primii până acum doar la intrarea într-un bar, faceți ceva util: Dați-i prosopul fetei ăsteia! Țineți-l cum face copilul ăsta de mingi din imagine pentru că în fața voastră stă, copleșită de destin, fetița cu racheta.

Îndoită de efort, Simona se sprijinea în racheta ei încercând să-și adune sufletul de pe jos. Racheta nu o trădase niciodată și era singurul ei punct de sprijin.

Între mii de oameni, fetița cu racheta era singură. Nu avea decât inima ei mare și o minge mică și galbenă cu care să joace. Fără sponsori, fără nume mari alături, fetița cu racheta era în arenă. Ca un gladiator care se lupta pentru libertate, ea se lupta pentru ceea ce doar unul la un milion dintre pământeni poate să ajungă în această viață. Era deja Numărul 1, era deja liberă, nu mai trebuia să lupte. Și atunci de ce a intrat pe teren? A intrat ca să-ți arate că și Numărul 1 poate să piardă, dar că și pierzând un meci poți să câștigi ceva mult mai de preț și pe care alții nu l-au câștigat niciodată: inimile oamenilor.

Fata asta a intrat în meci cu o rochie pe care nu scria nimic. Când a ieșit, ea scria deja istorie.

Câți nu ne-am găsit scuze ca să nu ne urmăm drumul și ne-am spus în schimb „nu alerg pentru că nu am pantofi de alergare cu gel” sau „nu joc tenis pentru că nu am rachetă cu fibră de carbon”. Oare așa spunem și când să mâncăm: nu mănânc pentru că nu am caviar și șampanie? Oare așa ne spunem și când să ne îndrăgostim: nu iubim pentru că ne va frânge inimile?

Fetița cu racheta nu a ajuns Numărul 1 pentru că și-a găsit scuze, ci pentru că și-a găsit drumul. S-o ajutăm să meargă mai departe, s-o ridicăm de jos când cade și să ne bucurăm de ea când reușește să câștige pentru că fata asta are cea mai mare inimă dintre pământeni și merită - așa cum aviatorul Roland Garros a intrat în istorie pentru recordurile zborului la înălțime la acea vreme - să intre în istorie ca fata care a ridicat, din zgura pariziană, deasupra capului, trofeul marelui șlem. Pentru că Simona, înainte să joace cu o minge mică de tenis, joacă cu o inimă mare. Și de abia asta te face cu adevărat Numărul 1.

#TeamHalep #SimonaHalep #AusOpen


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.Alte articole