Neunirea - editorial Florin Cepraga

Postat de Florin Cepraga - 21:54 18/10/16
Generation gap by vitaloverdose-d6ezqvk

Incapabil sa se uneasca, raportandu-se la moldovean, muntean sau ardelean, dezbinat in bogat sau sarac, privat sau bugetar, tanar sau pensionar, romanul isi traieste viata la rascrucea istoriei in cel mai solitar si egoist mod din partea asta de lume.

In loc sa se ingrijeasca de vaca din curte, capra vecinului a fost mereu mai pretioasa, iar de partea cealalta de gard iarba era intotdeauna mai verde.

Nu suntem capabili sa luptam pentru corectarea unor nedreptati daca de corectia asta nu beneficiem in mod direct. Daca ii vei cere romanului sa lupte pentru schimbarea sistemului de sanatate, el te intreaba: Mie ce-mi iese?

In 2018, cand se vor face 100 de ani de la Marea Unire, ne vom da seama ca suntem tot neuniti: cei cu credite ii vor uri pe cei ce nu le au, cei ce stau la orase ii vor dispretui pe tarani, cei din Bucuresti ii vor vedea tot inceti pe ardeleni.

Ne vom face bine cand nu vom mai fi caractere mici, cand noi va insemna noi toti si cand toti vom fi capabili sa ne unim ca sa-l ajutam pe celalalt pentru ca asa se construiesc lucrurile si asa se face o tara mare: cu minte multa si inima mare.


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.Alte articole