Contraeditorial la Tolontan: Ce am pierdut când Cătălina Ponor a refuzat să intre în politică

Postat de Florin Cepraga - 10:39 02/10/16
Catalina ponor

​Contraeditorial la editorialul scris de Cătălin Tolontan pe www.tolo.ro aici: http://www.tolo.ro/2016/10/01/ce-am-pierdut-cand-catalina-ponor-a-refuzat-sa-intre-in-politica/

Ofertată de PSD să candideze pentru un post în Parlament, Cătălina Ponor a refuzat:

”Am decis să refuz propunerea de a candida. Se spune că politica e o meserie murdară şi nu vreau să-mi arunc numele în aşa ceva, după ani de zile de muncă în gimnastică pe propriile eforturi şi sacrificii.” Cătălina Ponor

Cătălina Ponor a refuzat să intre în politică pentru a nu legifera abuzul, impostura, minciuna, furtul, corupția și toate celelalte calități pe care partidele de până acum le-au promovat la scară națională.

Cătălina Ponor a refuzat să intre în politică pentru că Parlamentul nu e club de gimnastică. După 26 de ani, domni precum Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Vasile Blaga sau multi alti au reușit să contribuie decisiv la transformarea „clubului” Parlamentului în „clubul penalilor”.

România va avea o șansă când sistemul politic va fi reformat astfel încât să nu mai ai sentimentul că intri în mocirlă și îți asociezi numele și cariera cu niște infractori de meserie!

Când va intra Cătălina în politică? Când se va schimba politica. Când se va schimba politica? Când se va schimba sistemul electoral.

Când buletinul de vot va avea 40 de pagini de nume în loc de 4, atunci să te aștepți la schimbare! Când va ajunge precum catalogul de la IKEA, când oamenii se vor înghesui la vot ca la promoții, când vom vota pentru ceva nu împotriva a ceva, când nu ne vor uni doar tragediile precum #Colectiv, ci ne va uni dorința de a ne construi viitorul! De abia atunci vom avea o idee despre ce presupune manifestarea democrației! Costul tipăririi de pagini suplimentare este mult mai mic decât costul pe care îl suportăm acum mimând democrația!

Când vei putea candida și cu 1.000 de semnături la nivel național atunci să te aștepți să se schimbe ceva. Acum, poți face un partid cu 3 semnături, dar ai nevoie de 183.000!!! de semnături ca să candidezi la nivel național! Tocmai acest ultim aspect distruge din fașă posibilitatea reînnoirii cu adevărat a clasei politice! Schimbarea sistemului politic se va produce exact când se va schimba legea electorală care favorizează partidele mari, aceleași partide care în ultimii 26 de ani au fost, într-un fel sau altul, la putere!


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.Alte articole