Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Vecinul.net primește premii în Europa pe subiectul anului. Trei pagini, premiate internațional

Premiu 1 Vecinul.net, premiu de excelență la European Newspaper Awards.

PERFORMANȚĂ. Vecinul.net, proiect fondat de antreprenorul Florin Cepraga, a fost premiat la cea de-a 18-a ediție a European Newspaper Awards. Singurul ziar din România care a primit un premiu în cadrul acestui concurs a avut parte de o concurență internațională puternică: 196 de ziare din 27 de țări.

Juriul a fost format din 15 specialişti din Germania, Finlanda, Grecia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Belgia, Elveţia şi Danemarca. Competiția este organizată de Office for Newspaper Design din Dűsseldorf, Germania, prin profesorul Norbert Kűpper, fondatorul competiţiei, celebru designer german.

Performanța Vecinul.net, prima rețea românească de socializare declinată în offline sub forma unui ziar tipărit, este cu atât mai lăudabilă cu cât ziarul a primit Premiu de Excelență la categoria „News Pages / Elections” pentru subiectul Brexit, când britanicii au decis să iasă din Uniunea Europeană. La aceeași categorie, alături de ziarul din România, au primit premii ziare consacrate precum Bild din Germania, dar și alte publicații cunoscute din Europa.

„Este remarcabil cum un ziar local de patru pagini cum e Vecinul.net, tipărit în România, a obținut recunoaștere internațională la categoria Știri pe cel mai discutat subiect al anului: Brexit. Toate ziarele din Europa și, probabil, din lume au avut cel puțin un articol pe tema Brexit și, dintre toate, Vecinul.net a reușit să ilustreze în mod memorabil acest subiect,” a declarat Cristian Lipan, cel care a primit peste 40 de de premii internaționale pentru design și care a realizat inclusiv designul ziarului Vecinul.net.

 

Juriul a apreciat modul original și de calitate în care subiectul a fost reflectat în paginile ziarului.

„Vecinul.net a avut o viziune extraordinară asupra Brexit: un șoricel care a mușcat una dintre stelele de pe steagul Uniunii Europene. Cititorii vor rămâne mereu cu această imagine memorabilă asupra Brexit,” a susținut profesorul Norbert Kűpper, fondatorul competiţiei.

 

„Mai mult decât atât, 3 din cele 4 pagini ale ziarului au fost premiate la această categorie ceea ce reprezintă o performanță greu de atins chiar și pentru ziarele consacrate din Europa. Sunt bucuros că un ziar românesc de patru pagini a câştigat un premiu la „Oscarul ziarelor”, cum mai este denumită această competiţie, cu designul meu. Îl felicit pe Florin Cepraga pentru curajul nebun de a scoate un ziar, chiar dacă lunar şi cu numai patru pagini. A arătat că poți face lucruri remarcabile cu fonduri europene dacă ești corect și lupți pentru o idee. Este o lecţie pentru presa actuală de la noi, care mai mult dispare decât apare. Presa românească trebuie să fie mândră că încă există asemenea exemple care îi dau valoare,” a mai spus Cristian Lipan.

 

Într-o piață media care se confruntă cu insolvențe și falimente, în special în zona presei scrise, proiectul Vecinul.net își caută finanțare pentru a putea continua.

„Nu ne este ușor, încercăm să supraviețuim, dar asta nu e o scuză pentru a face un proiect mediocru sau slab. Ne-am lovit de atâtea uși închise, dar continuăm să alergăm după publicitate, parterneriate, căutăm sponsori, oameni sau companii din Romania, care încă mai cred că pot susține, chiar și cu bani puțini, un proiect media de calitate. Anul trecut, am primit finanțare europeană, în acest an am făcut eforturi uriașe să ne autosusținem. Nu știu cum sau dacă vom rezista în 2017 așa că acum căutăm oameni și companii de bine care să ne susțină să mergem mai departe și să arătăm că, împreună, putem contribui la schimbarea în bine a societății în care trăim și că putem construi în România lucruri care să fie respectate în Europa,” a declarat Florin Cepraga, fondatorul Vecinul.net.

 

Despre Cristian Lipan

Cristian Lipan, designerul ziarului Vecinul.net, a obţinut pentru România 42 de premii internaţionale pentru designul de print (ziare și reviste corporate) la competiţii de renume în domeniu precum: European Newspaper Award, Society for News Design, International Corporate Media Award şi WAN-IFRA - Cross Media Award, în perioada 2004-2016. Ziarele româneşti premiate şi desenate de Cristian Lipan sunt Viaţa liberă, Adevărul, Business Standard, Puterea şi Vecinul.net.

În 2011, Cristian Lipan a făcut parte din juriul International Corporate Media Award, „sora” ENA, dar dedicată publicaţiilor corporate.

Lucrările lui Cristian Lipan pot fi vizualizate și pe www.lipandesign.com

 

Despre echipă

Alături de Cristian Lipan, din echipa Vecinul.net au mai făcut parte Dana Dobre (15 ani de experiență ca jurnalist economic și comunicator independent), Andrei-Klauss Agheorghiesei și Matei Rogoz, doi tineri studenți români aflați în Marea Britanie, care au realizat platforma web.

 

Despre Florin Cepraga

Cu o experiență de peste 13 ani în mass-media, marketing, PR și management, Florin Cepraga a lucrat ca jurnalist economic, director de comunicare sau project manager pentru Ziarul Financiar, Cotidianul, The Money Channel, Realitatea TV, Digi24 / RCS & RDS, Automobile Bavaria (BMW, MINI si Rolls-Royce).

 

Despre Vecinul.net

Vecinul.net este prima platformă românească de socializare și este declinată în offline sub forma unui ziar tipărit, de patru pagini cu apariție lunară. Proiectul a fost cofinanțat din fonduri europene și a fost declarat câștigător în urma unei competiții în care au fost înscrise alte 400 de proiecte. 

Proiectul a fost cofinanțat în anul 2015 din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în oameni !, Axa prioritară 3 - Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, Domeniul major de intervenţie 3.1. - Promovarea culturii antreprenoriale. Titlul proiectului: Antreprenoriatul - șansa unui viitor mai bun pentru tineri. 

 

Abonează-te acum la Vecinul.net, de la 15 lei pe lună sau 99 de lei pe an! 

Ai nevoie de cont premium pentru a putea vizualiza tot conținutul. Abonează-te aici!

Acest articol este proprietatea Vecinul.net și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.

Share


Alte articole0 Comentarii


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.