Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cristian Milea: din Ferentari, campion de kickboxing în Colosseum

Img 0156 (2) Cristian Milea, campion național de Local Kombat și deținător al centurii mondiale după câștigarea Colosseum Tournament. Sursa: Vecinul.net

Cristian Milea, kickboxerul român cu un palmares impresionant de 89 de meciuri la profesioniști, vrea să ajungă anul viitor să depășească borna de 100 de meciuri jucate. Campion național de Local Kombat și deținător al centurii mondiale după câștigarea Colosseum Tournament, drumul lui Cristian în kickboxingul profesionist a început în urmă cu aproape 18 ani, în Ferentari, unul dintre cartierele rău-famate ale Bucureștiului.

„Eram un copil fără calități”, se descrie chiar el, „dar mi le-am construit prin muncă. Am făcut antrenamente pe saci rupți, cusuți cu sârmă, cu mănuși rupte... Noi chiar dacă nu am avut condiții de antrenament, am ajuns să facem performanță. Am pus suflet și cred că acesta este lucrul care a făcut diferența,” mărturisește Cristian.

Vecinul.net îți propune un periplu în sufletul unui campion, într-un interviu-eveniment care documentează excepționalele realizări ale oamenilor de lângă noi.

 

Partea I

Îi plăcea muzica. Doar că nu s-a înțeles cu profesorul. Îi plăcea dansul, doar că nu prea s-a înțeles cu părinții. Îi plăcea să se joace. Doar că trăia în Ferentari și acolo singura muzică era cu „pumni și picioare”. Așa că la 11 ani și 35 de kilograme a început kickboxingul.

„Eram un copil fără calități”, se descrie Cristian Milea, „dar mi le-am construit prin muncă.”

Urmărește aici drumul lui Cristian Milea din Ferentari până la sala de box:

 

Partea a II-a

La amatori, a câștigat 80 de meciuri pe diferite stiluri de luptă și a ieșit campion pe fiecare ramură în parte. De 10 ani, ca profesionist, a reușit să aibă în palmares 89 de meciuri, dintre care 76 de victorii, 25 dintre ele fiind încheiate prin knockout. Pentru anul viitor, e în discuții cu organizatorii galei Glory să participe în celebrele competiții chiar din primăvară. În 2018, Cristian și-a propus să ajungă la meciul cu numărul 100 la profesioniști și promite că nu se va opri după depășirea acestui record.

Urmărește aici drumul lui Cristian Milea de la amator la campion în kickboxing:

 

Partea a III-a

A strâns 50 decupe și trofee și aproximativ 100 de medalii de când a intrat prima dată în ring, în urmă cu 18 ani. Își aduce aminte însă în ce condiții a obținut aceste performanțe.

„Am făcut antrenamente pe saci rupți, cusuți cu sârmă, cu mănuși rupte... Noi chiar dacă nu am avut condiții de antrenament, am ajuns să facem performanță. Am pus suflet și cred că acesta este lucrul care a făcut diferența,” mărturisește Cristian.

De 18 ani, lucrează cu același antrenor, Florin Mînă, cel care l-a motivat să meargă mai departe și l-a susținut moral în drumul spre performanță.

„Când sunt în ring îmi spun să nu renunț până la final. Am ajuns la concluzia că nu există final. Iar oamenii din afara ringului trebuie să știe să-și urmeze visul,” a susținut Cristian.

Urmărește aici ce spune Cristian Milea despre conditiile de antrenament, relatia cu antrenorul si ce sfaturi are pentru cei din ring sau din afara lui:

Ai nevoie de cont premium pentru a putea vizualiza tot conținutul. Abonează-te aici!

Acest articol este proprietatea Vecinul.net și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.

Share


Alte articole0 Comentarii


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.