Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Turcia, între vacanță de vis și coșmar

Antalya-turcia Unii turiști și-au anulat vacanțele în Turcia, alții aleg să profite de reducerile de 50%.

„Prețul bate siguranța, cel puțin pentru români. Cu teama și cu lăcomia e greu să te lupți,” a spus consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu pentru Vecinul.net. 

Răzvan a adăugat că acum tarifele de cazare sunt chiar și cu 50% mai mici în Turcia. În schimb, Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines România, plecat el însuși în Antalya după lovitura de stat din Turcia, spune că stațiunea e la fel de sigură ca orice altă destinație din Europa și că singura alternativă la Antalya e statul acasă.

„Dacă vorbim de Istanbul și Ankara, le-aș recomanda turiștilor să nu se ducă acolo decât dacă au nevoie,” a spus Răzvan Pascu. „Toate excursiile din Turcia se desfășoară normal, conform programului, cu excepția celor din Ankara și Istanbul,” se arată într-un comunicat al TUI Group, cel mai mare tour operator din lume. Din același comunicat reiese că 20% dintre clienții tour operatorului din Germania și Marea Britanie au renunțat, totuși, la vacanțele în Turcia.

„Dacă vor să se ducă în vacanță acolo, recomandarea mea este să aștepte până anul viitor sau până când se vor liniști lucrurile. Dacă vorbim de Antalya, Bodrum și de tot ce înseamnă litoral turcesc semnalele par să fie de siguranță. Evident că sunt mai puțini turiști și acolo pentru că mulți se tem, nemții și rușii s-au reorientat, în special, către Grecia. Acest lucru poate fi însă privit și ca o oportunitate pentru că prețurile au scăzut în Turcia la hotelurile de 4 și 5 stele chiar și cu 50%,” a spus Răzvan pentru Vecinul.net.

„Românii sunt foarte sensibili la preț și, în momentul în care prind o vacanță cu 50% reducere la un hotel de cinci stele, se duc pentru că în trecut nici nu sperau să ajungă acolo. Românii sunt dispuși să-și asume riscuri pe care nu le percep ca fiind foarte mari. Prețul bate siguranța, cel puțin pentru români. Cu teama și cu lăcomia e greu să te lupți, dar ce este pentru unii o nenorocire pentru alții poate fi o oportunitate,” a comentat Răzvan.

 

„Singura alternativă a renunțării la Antalya este statul acasă”

„Trebuie să fim precauți, trebuie să ne pese și să evităm pericolele, dar să nu ne panicăm și să nu exagerăm efectele. Antalya este astăzi la fel de sigură ca Grecia sau Spania. Cei care se duc acolo și revin ne mulțumesc pentru faptul că i-am convins. Nu și-au stricat vacanța, s-au bucurat de ea. Vin unii și spun <<dar dacă se întâmplă ceva?>>. Ceva se poate întâmpla și la Mamaia, o nenorocire se poate produce și la București ca oriunde în altă parte,” a spus Dragoș Anastasiu.

„Singura alternativă a renunțării la Antalya este statul acasă. Este ceea ce teroriștii și răuvoitorii își doresc: să ne fie frică, să ne baricadăm în casă și să ne schimbăm viețile,” a mai spus Dragoș.

 

Abonează-te la Vecinul.net prin SMS sau card (cost de la 15 lei pe lună) și susține acest proiect media independent să ofere conținut de calitate. Fii vecinul nostru și susține-ne! 

Ai nevoie de cont premium pentru a putea vizualiza tot conținutul. Abonează-te aici!

Acest articol este proprietatea Vecinul.net și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.

Share


Alte articole0 Comentarii


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.