Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Motivația e cea mai bună rețetă de slăbit

Aida brisit 2 Aida Brisit, antrenor de fitness și aerobic: Ar trebui să facem sport în primul rând pentru noi, pentru sănătatea noastră

Aida Brisit, 28 de ani, e instructor de aerobic si de fitness și spune că românii vin la sală dintr-o mulțime de motive, însă adesea pierd din vedere aspectul cel mai important: că ar trebui să facă mișcare pentru sănătatea lor. 

„Unele persoane vin să slăbească, alte persoane vin să se tonifice, altele doar să socializeze sau să scape de stresul de la muncă. Încerc sa-i fac pe oameni să deschidă ochii de ce e bine să vii la sală. În primul rând, pentru sănătate. Vei avea o stare de sănătate mult mai bună, te vei mișca mult mai bine, vei avea un psihic mult mai bun, te vei duce la muncă cu drag și nu vei mai predispus la atâtea boli. Cu cât faci mai mult sport cu atât vei fi mai sănătos,” spune Aida. 

Tocmai pentru că acest lucru nu e conștientizat la adevărata valoare, nici strategia de a-ți face abonament la sală pe mai multe luni cu gândul că te vei duce din moment ce ai plătit nu dă rezultate.

„Sunt persoane care își fac abonamente pe trei, patru sau cinci luni și dacă vin de cinci ori e bine. Cred că nu sunt suficient de motivate, alt motiv nu găsesc, deși e suficient să poți să-ți faci timp o oră pe zi să faci sport,” susține Aida.

Nu doar lipsa motivației, ci și a educației stă la baza unor astfel de situații.

„Nu e suficient pentru un copil să facă mișcare o oră pe săptămână. Chiar și la reclamele pe care le vedem la televizor se recomandă 30 de minute de mișcare pe zi. În plus, copiii nici nu prea știu ce să mănânce și cum să mănânce sănătos. Contează foarte mult să avem o alimentație corectă, deși e tot mai greu să găsești produse pe deplin sănătoase,” mai spune Aida, care-și aduce aminte de problemele pe care le-a avut ea când era copil.

Aveam 15-16 ani când am conștientizat că nu mai puteam nici măcar să mă leg la șireturi și am luat o decizie. Am zis: stop, vreau să slăbesc, vreau să fac ceva în primul rând pentru sănătatea mea. Nu mă simțeam eu bine, nu eram confortabilă în pielea mea.”

Așa că a început să alerge în parc, iar ulterior să acorde o atenție sporită alimentației.

„ Am început să elimin treptat pâinea, după care zahărul. Am observat că începeam să slăbesc, dar nu era suficient și am decis să-mi fac un abonament la o sală din cartier,” povestește Aida, care spune că motivația e cea mai bună rețetă de slăbit. „Eu nu am ținut nicio cură de slăbire, nu am luat nicio pastilă, niciun supliment. Tot ce am reușit, a fost prin aerobic și fitness,” completează ea.

 

Primii pași în aerobic 

A ales să înceapă cu aerobicul pentru că îi place să danseze. „La prima mea oră de aerobic dădeam cu stângul în dreptul, dar cu perseverență am reușit să fac pașii pe care îi făceau ceilalți care se duceau de un an sau doi ani la ore,” își aduce aminte Aida. Treptat, a ajuns să facă două ore de aerobic în fiecare zi. Intructorul ei de atunci, Dana Beltechi, a observat talentul ei și i-a propus o colaborare.

„Eram la sfârșitul clasei a XII-a și nu știam ce să fac cu viața mea. Mi-am dorit prima dată să dau la Academia de Poliție, dar am picat... din fericire pentru că acum sunt instructor. Si m-am întrebat ce variante am și mi-am spus să merg pe drumul acesta,” mărturisește Aida. A fost admisă la Academia Națională de Educație Fizică și Sport, la 20 de ani a obținut carnetul de instructor și din 2008 predă aerobic și fitness. „Ulterior, am început să particip la mai multe workshop-uri, să-mi iau mai multe calificări pentru că nu e suficient să ai doar diplomă și atât. Trebuie tot timpul să vii cu ceva nou. Am început să aprofundez orele de step aerobic, kangoo jumps și fitball. Recent, mi-am luat diploma de pilates la Move On, am cursuri de stil tonic și multe alter cursuri pentru că de la an la an apare ceva nou și nu pot să rămân în urmă,” mai spune Aida pentru Vecinul.net.

Aplauzele, cea mai mare satisfacție a mea

Asemeni actorilor care primesc aplauze la finalul spectacolului pentru o piesă bine jucată, intructorii se pot bucura și ei de aprecierile cursanților atunci când reușesc să facă o ședință memorabilă.

Pot să spun că mă simt cel mai bine și sunt cea mai fericită atunci când vine o persoană și îmi mulțumește. În momentul în care termin ora de aerobic toată lumea mă aplaudă. Asta e cea mai mare satisfacție a mea,” spune Aida.

 

Aida ține ore de aerobic, step și pilates la Prosper Fitness din zona 13 Septembrie din București, dar și la Ladies Wellness Club din zona Nerva Traian. 

 

Abonează-te acum la Vecinul.net și află ce ți se potrivește: fitness sau aerobic.

În plus, poți citi mărturia cutremurătoare a Aidei cu privire la cea mai importantă lecție de viață de care a avut parte ca antrenor. 

 

Ai nevoie de cont premium pentru a putea vizualiza tot conținutul. Abonează-te aici!

Acest articol este proprietatea Vecinul.net și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.

Share


Alte articole0 Comentarii


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.