Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

„Lucram într-un call center și nu eram apreciată. Acum, am salonul meu și fac ceea ce-mi place”

035 Cristina Nica: „Am luat acum un credit și am investit în salon pentru dezvoltare. Am renovat, am achiziționat aparatură”

Cristina Mihaela Nica are 26 de ani și de trei ani și-a deschis propriul salon de manichiură. A început cu o clientă pe lună, iar acum are câteva cliente pe zi, de luni până sâmbătă. A luat un credit pentru modernizarea salonului și visează să-și dezvolte afacerea și să cumpere aparatură performantă pentru că există cerere pentru serviciile de înfrumusețare.

„Dintr-o întâmplare am ajuns să fac ceea ce fac acum,” povestește Cristina pentru Vecinul.net. „Din necesitatea de a-mi face unghiile și imposibilitatea de a merge la manichiurista la care mergeam de obicei, am spus că e mai bine să mă gospodăresc eu. Mi-am comandat niște oje semi-profesionale, o lampă și alte câteva produse cât să mă îngrijesc până se întorcea manichiurista din concediu,” a spus ea. Prietenelor ei le-a plăcut rezultatul și așa a început totul.

Pe măsură ce se consumau produsele din kit-ul semi-profesional de 400 de lei pe care și l-a comandat atunci, Cristina s-a gândit că ar fi bine să facă și bani din noua ei activitate. „Am început acum 3 ani. Prin 2013, aveam o clientă pe lună, venea în aceeași zi, în ziua de salariu. Așa am început. Acum, pe zi, nu fac mai mult de cinci cliente, în mod normal sunt trei sau patru pentru că merg pe calitate, nu pe cantitate. O întreținere durează în medie două ore dacă ajunge clienta când trebuie și o aplicare cam două ore și patruzeci de minute. Acum lucrez 12, 14 sau 16 ore pe zi de luni până sâmbătă, dar îmi place ce fac, nu am momente în care să zic că nu mai vreau să fac asta. Vorbesc cu fetele, glumim, nu simt asta ca pe o corvoadă,” ne spune Cristina, care admite că experiența ei ca angajat nu a fost cea mai fericită.

„Am lucrat de la 18 ani și pe la 20 am zis „gata” pentru că nu eram apreciată pentru munca mea. La noi în România se poartă sclavagismul. Lucram într-un call center și, după trei interviuri eșuate pentru avansare care se dădeau pe intranet, am renunțat pentru că lucrurile erau știute dinainte.

E mai mult de muncă pe cont propriu, dar cel puțin știi că lucrezi pentru tine,” se încurajează acum Cristina.

 

A luat un credit și a investit banii în salon

Cristina și-a deschis firma de câțiva ani pentru că avea nevoie de un venit declarat ca să poată aplica pentru diverse împrumuturi. „Banii nu pică din cer,” spune ea. „Chiar și așa îmi este destul de greu cu băncile pentru că au criterii dure de acordare. Am luat acum un credit și am investit în salon pentru dezvoltare. Am renovat, am achiziționat aparatură și s-au terminat cei 12.000 de lei. Nu mi s-a acordat mai mult că aș fi avut nevoie de mai mult.”

Visul Cristinei este să achiziționeze un aparat de epilare definitivă și un aparat de remodelare corporală. Fiecare dintre ele costă 20.000 de euro.

„Dacă reușești să faci rost de un astfel de aparat, banii îi recuperezi pentru că există cerere,” mai spune ea.

 

„Cum te duci la dentist, așa vii și la manichiuristă. E o necesitate”

Cristina spune că unghiile le remarcă întotdeauna primele la o persoană. „Unghiile frumoase îți arată o persoană îngrijită. Unghiile trebuie să fie curate, tăiate, să nu fie ciuntite sau cu răni dacă vrei să arate bine. Cum te duci la dentist ca să nu stai cu dinții cariați, tot așa mi se pare o chestiune de bun simț să te duci să-ți faci unghiile. Nu mi se pare un lux sau o fiță. Mi se pare că a avea unghii îngrijite este o chestiune de bun simț. Dacă prețul e între 50 și 100 de lei, având în vedere că faci asta aproape o dată pe lună, nu mi se pare mult. Mie, personal, mi se pare o necesitate,” concluzionează Cristina pentru Vecinul.net.

Ai nevoie de cont premium pentru a putea vizualiza tot conținutul. Abonează-te aici!

Acest articol este proprietatea Vecinul.net și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.

Share


Alte articole0 Comentarii


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.