Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

„După ASE, nu m-a angajat nimeni. M-am apucat de croitorie și mi-a ieșit!”

Main 2 Alina Polixenia Stănciulea, 27 de ani, a terminat ASE-ul, are un master de comunicare în afaceri și a pus bazele Madame Poly.

Povestea ei nu este despre pantoful pierdut, ci despre rochia cu care i-a cucerit pe toți. Alina Polixenia Stănciulea are 27 de ani și de trei ani s-a apucat de croitorie, alături de mama ei, care făcea acest lucru de 20 de ani. A terminat ASE-ul, are un master de comunicare în afaceri și a pus bazele Madame Poly, brandul de fashion de care Alina speră să audă o lume întreagă. „Ceea ce fac eu îmi dă voie să visez,” a spus ea pentru Vecinul.net.

Alina e designer, stilist și „o croitoreasă cu diplomă”, după cum se descrie ea, care a reușit să-și transforme pasiunea într-o afacere.

„Mama mea a început cu o singură rochie, acum 20 de ani, făcută unei prietene. Când am început să lucrez alături de mama mea, în 2013, a fost ca un hobby, ca o pasiune, am zis <<vreau să te ajut, hai să vedem cum putem să facem.>> Nu a fost nicidecum ceva ce credeam că voi face ulterior,” a spus Alina, care ne-a mărturisit că a încercat să se angajeze în mai multe companii și nu a reușit.

„Este foarte complicat să te angajezi azi în România. Am vrut să mă angajez, am fost chemată la mai multe interviuri, am fost foarte lăudată, dar nu m-au mai sunat. Poate că a fost mai bine așa,” a concluzionat ea.

 

Când ți-e greu, adu-ți aminte de ce ai început

Nici nu începuse bine să lucreze alături de mama ei că lucrurile s-au complicat. „În 2014 a fost cel mai greu. Încercam să ne mărim numărul de cliente și lucrurile nu mergeau așa cum ne doream și îmi venea să spun stop și era important pentru că tu trebuia să supraviețuiești din treaba asta,” ne-a spus Alina.

Vecinul.net a întrebat-o de ce a continuat, care a fost motivația de a merge mai departe.

Atunci când mă trezesc dimineața și mă apuc de lucru și iese ceva frumos și când clientele te sună să îți spună că s-au simțit minutat în ținuta creată de tine, asta contează! Am avut o clientă care ne-a sunat la 12 noaptea, la nunta ei, să ne spună cât de frumoasă se simte ca mireasă și să ne mulțumească!”

 

Jobul în corporație vs jobul din afacerea ta

Diferența dintre jobul pentru afacerea proprie și jobul în corporație e dată de satisfacție.

Job-ul de la 9 la 5 îți oferă doar stabilitatea financiară. Punct. Dar satisfacția nu este atât de mare decât poate doar pentru oamenii care fac ce le place și sunt făcuți să lucreze într-o corporație. Eu cel mai mult am lucrat la rochie o săptămână întreagă. Am început și de la 8 dimineața și am terminat la 12 noaptea, nu program de la 9 la 5, însă ceea ce fac eu îmi dă voie să visez,” a fost mărturisirea Alinei.

 

Comenzi pentru rochii de ocazie

Între timp lucrurile s-au redresat și afacerea Alinei a început să meargă foarte bine. Anul acesta Alina estimează că-și va dubla numărul de comenzi pentru că până acum a depășit deja volumul de anul trecut.

„Dacă nu au clientele un model de rochie, eu și mama mea le putem sugera ce li se potrivește. Valoarea finală a unei rochii este de 1.500-2.000 de lei. Dacă ne referim la rochii cu broderii și perle aplicate manual, prețurile sunt mai mari și pot ajunge la 3.000 de lei. Ceea ce producem noi, la casele de modă din străinătate costă mii de euro. Majoritatea clienților noștri sunt din corporații, se îmbracă business, dar vor și lucruri casual. Desigur, realizăm ținute și pentru evenimente cum ar fi baluri, nunți sau botezuri, evenimente de gală acolo unde sunt rochiile fastuoase de covorul roșu,” ne-a spus Alina despre creațiile din brandul Madame Poly.

Abonează-te acum pe site la Vecinul.net și află care e cea mai importantă lecție de business pe care a învățat-o Alina și ce sfat are tânara antreprenoare pentru cei care vor să înceapă o afacere.

 

Ai nevoie de cont premium pentru a putea vizualiza tot conținutul. Abonează-te aici!

Acest articol este proprietatea Vecinul.net și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link activ către pagina acestui articol.

Share


Alte articole0 Comentarii


Adaugă un comentariu

Îți apreciem părerea. Intră în cont și vei putea comenta.