Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Valeria Răcilă van Groningen: „Dacă ți se iau sportul și cultura, ce poți să mai faci?”


Ce poți să faci în România? Să fugi? Ce-ai spune dacă răspunsul ar fi da și ar fi chiar cu folos? Cea mai bună promovare turistică pentru o țară e un maraton internațional, spune fosta campioană olimpică la canotaj Valeria Răcilă van Groningen pentru Vecinul.net.

Valeria este președintele asociației care organizează maratonul internațional de la București, care va avea loc anul acesta pe 8-9 octombrie și la care vor participa peste 10.000 de oameni din 50 de țări. Ea crede că autoritățile ar trebui să sprijine astfel de evenimente importante. „Este elementar, este important. Dacă ți se iau sportul și cultura, ce poți să mai faci?”


Turcia, între vacanță de vis și coșmar

Antalya-turcia Unii turiști și-au anulat vacanțele în Turcia, alții aleg să profite de reducerile de 50%.

„Prețul bate siguranța, cel puțin pentru români. Cu teama și cu lăcomia e greu să te lupți,” a spus consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu pentru Vecinul.net, care a adăugat că acum tarifele de cazare sunt chiar și cu 50% mai mici în Turcia.

În schimb, Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines România, plecat el însuși în Antalya după lovitura de stat din Turcia, spune că stațiunea e la fel de sigură ca orice altă destinație din Europa și că singura alternativă la Antalya e statul acasă. 


Campionul național la echitație, Alexandru Ghiță: „De la cai am învățat să fiu mai responsabil”

Alexandru Ghiță are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a, a avut până acum media 10 la școală și este multiplu campion național la echitație. De curând, a primit primul său cal pentru a-și continua drumul spre performanță. „Până acum nu aveam calul meu. Mergeam la concursuri pe calul celor de la club. Când am participat la Balcaniada de anul trecut, aveam emoții că nu va trece calul de vizita medicală,” a spus Alex pentru Vecinul.net

Main 2 Alexandru Ghiță, campion național la echitație, și Elodie. Foto: Arhivă personală

Doi tineri au cumpărat o dronă și promovează turismul pe internet

1 (2) Parcul Tineretului din București, filmat din dronă. Sursa: Fronterra

Pasionați de turism, Andrei Conțu și Claudiu Dăescu au început o afacere prin care fac treaba autorităților care ar fi trebuit să se ocupe de promovarea României. Filmează cu drona în mai multe zone și apoi publică videoclipurile și fotografiile pe internet. Vezi în articol galeria foto cu Bucureștiul spectaculos așa cum se vede din dronă.