Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Simona Stewart, House of Angels: „În România, e mai ușor să găsești jucării decât voluntari”

Img 0162 Simona Stewart, House of Angels: „Voluntariatul nu înseamnă numai să dai bani, înseamnă să dai din timpul tău și din experiența ta”

Simona Stewart a plecat în America, iar când a revenit în România a deschis, într-o școală dezafectată, centrul pentru copii House of Angels. Povestea Simonei e despre lupta pe care oamenii o duc într-un mediu care te îndeamnă mai degrabă să renunți decât să reușești.

Simona are nevoie de orice ajutor pentru centrul pe care îl conduce cu atâta dragoste din 2002: donații, jucării, voluntari. Până acum însă, a constatat amar că „în România, e mai ușor să găsești jucării decât voluntari”. Și a și spus de ce într-un interviu pentru Vecinul.net.


Tibi Ușeriu, primul om care câștigă a doua oară la rând cursa de la Cercul Polar

Tibi useriu 1 Tibi Ușeriu a devenit primul om care a ajuns pe primul loc pentru a doua oară la rând în cea mai dură cursă de anduranță din lume.

Update: Românul Tibi Ușeriu a câștigat din nou ultramaratonul de 566 de kilometric de la Cercul Polar și a devenit primul om care a ajuns pe primul loc pentru a doua oară la rând în cea mai dură cursă de anduranță din lume.

Vecinul.net a realizat un interviu cu Tibi Ușeriu după ce a câștigat anul trecut primul său ultramaraton de la Cercul Polar, când a devenit primul român care s-a impus în cea mai dură cursă de anduranță din lume.

Înainte de a pleca pentru a doua oară la Arctic 6633, Tibi Ușeriu și-a lansat în România cartea cu titlul „27 de pași”. „Sunt doar un om cu liceul neterminat care plantează păduri și aleargă pe munţi,” spune Tibi despre el. În carte, Tibi povesteşte despre viaţa sa şi încercările grele prin care a trecut, greşelile pe care le-a făcut, despre reabilitarea sa, începând din copilărie şi până astăzi. Dacă nu ați comandat deja cartea, vă recomandăm să citiți interviul pentru Vecinul.net.


Alina Iorga: „În fiscalitate, ca să ajungi din București la Constanța treci prin Arad”

Main p3 Alina Iorga, expert contabil și consultant fiscal: „Nivelul actual de taxare clar nu încurajează crearea de noi locuri de muncă.”

Fiscalitatea de la noi e atât de întortocheată și cu atât de multe ocolișuri încât ai impresia că rolul administrației financiare e să colecteze documente, nu taxe, spune pentru Vecinul.net Alina Iorga, directorul grupului de firme AVI, care oferă, printre altele, servicii de contabilitate și resurse umane.

Întrebată cum arată acum drumul în fiscalitate, Alina, care este expert contabil și consultant fiscal, a spus: „Ca să ajungi din București la Constanța probabil că ar trebui să treci prin Arad. Am contracte cu firme din Germania sau Spania și s-au minunat în momentul în care le-am cerut documente justificative ca-n România.”


Andrei-Klauss Agheorghiesei, românul care lucrează în Londra la Uber-ul pentru autobuze


Compania Zeelo urmează să lanseze, în Londra, un serviciu de transport pentru persoane în care vor fi implicate autobuzele. „Va fi un fel de Uber doar că pentru transportul public,” a declarat pentru Vecinul.net Andrei-Klauss Agheorghiesei, românul care s-a ocupat de realizarea site-ului companiei. Cunoscut în România pentru realizarea platformei Vecinul.net, Andrei ne spune cum va funcționa noua platformă de transport. 


Triumful decenței: Ciprian Marica, discurs de președinte

Main p2 ciprian-marica Fostul fotbalist se va ocupa de activitatea Fundației Ciprian Marica.

Atacantul român, Ciprian Marica, a pus punct carierei fotbalistice, într-un discurs emoționant publicat pe o rețea de socializare. La 31 de ani, Ciprian a anunțat că se va concentra pe activitatea fundației pe care a înființat-o. Potrivit unor surse, FRF ia în calcul să-i ofere fostului fotbalist în post de conducere în cadrul Federației. 

Explicația pe care Ciprian o dă pentru gestul său e că starea lui fizică și problemele medicale din ultimii trei ani nu-i mai permit să evolueze în față iubitorilor de fotbal „la același nivel, așa cum meritați voi.” 


Metroul, următorul #Colectiv?


„Ce s-a schimbat după #Colectiv?” „Ce să se schimbe? Multe vorbe!” a spus Ionuț Ursu, într-un interviu pentru Vecinul.net pe care l-am realizat anul trecut, chiar în fața clublui #Colectiv, unde 64 de oameni au murit și alți 147 au fost răniți. Ionuț, un băiat orfan, este voluntar în cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și a luat taxiul în noaptea de 30 octombrie 2015 ca să vină să salveze vieți.

Ce se va întâmpla însă dacă ar avea loc un incendiu la orele de vârf la metrou la una din stațiile importante de legătură, cum ar fi Piața Unirii sau Piața Victoriei? Un #Colectiv la scară mai mare s-ar putea produce oricând, iar ultimele incidente de la metrou ne demonstrează că un incendiu ar fi devastator pentru cei 500.000 de oameni care folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Fără soluții din partea Primăriei Generale, bucureștenii au de ales între a-și risca sănătatea, la suprafață, într-un trafic sufocant, extrem de poluant, și a-și risca viața, în subteran. 


Fotoreportaj #Colectiv: Un an prea târziu.27 de fotografii despre evenimentul care a zguduit România

Img 0336 Pacardă ''We're not numbers, we're free, we're so alive, 'cause the day we give in is the day we gonna die!''

Intră acum în galeria foto pentru a accesa 27 de fotografii-eveniment realizate de reporterii Vecinul.net și care sunt reprezentantive pentru România după incendiul de la #Colectiv din 30.10.2015, când 64 de oameni au murit și alți 147 au fost răniți. 

Poți folosi fotografiile cu menționarea explicită a sursei: Vecinul.net 


Mihai Cune, inspectorul auto: Cum să nu fii păcălit când cumperi o mașină second-hand

Sute de mii de mașini la mâna a doua sunt înmatriculate în Romania în fiecare an, iar cele mai multe dintre ele prezintă daune. Ascunse de ochii clienților și prezentate drept mașini „ca noi”, „ocaziile” de pe internet pot ascunde multe probleme grave și costisitoare.

Pentru că în România nu exista un serviciu de verificare a daunelor pentru majoritatea mașinilor rulate din țară sau din Europa, fostul business manager al Autovit.ro, Mihai Cune, s-a gândit să lanseze un astfel de serviciu pe piața locală, căruia i-a spus InspectorAuto.ro. 

Main p4 v1 „Un client a făcut credit de 10.000 de euro ca să cumpere o mașină și, după verificare, a constatat că mașina fusese daună totală,” spune Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro.

A apărut ziarul Vecinul.net! Abonează-te acum și află primul ce mai fac vecinii tăi!

Vn oct 2016 01 Abonează-te acum la Vecinul.net și află ce mai fac vecinii tăi!

A apărut noul numărul al ziarului Vecinul.net, ediția lunii octommbrie. Descoperă minunata lume a vecinilor aici http://vecinul.net/ziarpdf

Abonează-te acum la Vecinul.net și află ce mai fac vecinii tăi! Costul unui abonament este de 15 lei pe lună sau 99 de lei pe an și poți plăti prin card sau SMS.