Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Cristian Milea: din Ferentari, campion de kickboxing în Colosseum

Img 0156 (2) Cristian Milea, campion național de Local Kombat și deținător al centurii mondiale după câștigarea Colosseum Tournament. Sursa: Vecinul.net

Cristian Milea, kickboxerul român cu un palmares impresionant de 89 de meciuri la profesioniști, vrea să ajungă anul viitor să depășească borna de 100 de meciuri jucate. Campion național de Local Kombat și deținător al centurii mondiale după câștigarea Colosseum Tournament, drumul lui Cristian în kickboxingul profesionist a început în urmă cu aproape 18 ani, în Ferentari, unul dintre cartierele rău-famate ale Bucureștiului.

„Eram un copil fără calități”, se descrie chiar el, „dar mi le-am construit prin muncă. Am făcut antrenamente pe saci rupți, cusuți cu sârmă, cu mănuși rupte... Noi chiar dacă nu am avut condiții de antrenament, am ajuns să facem performanță. Am pus suflet și cred că acesta este lucrul care a făcut diferența,” mărturisește Cristian.

Vecinul.net îți propune un periplu în sufletul unui campion, într-un interviu-eveniment care documentează excepționalele realizări ale oamenilor de lângă noi.


Simona Stewart, House of Angels: „În România, e mai ușor să găsești jucării decât voluntari”

Img 0162 Simona Stewart, House of Angels: „Voluntariatul nu înseamnă numai să dai bani, înseamnă să dai din timpul tău și din experiența ta”

Simona Stewart a plecat în America, iar când a revenit în România a deschis, într-o școală dezafectată, centrul pentru copii House of Angels. Povestea Simonei e despre lupta pe care oamenii o duc într-un mediu care te îndeamnă mai degrabă să renunți decât să reușești.

Simona are nevoie de orice ajutor pentru centrul pe care îl conduce cu atâta dragoste din 2002: donații, jucării, voluntari. Până acum însă, a constatat amar că „în România, e mai ușor să găsești jucării decât voluntari”. Și a și spus de ce într-un interviu pentru Vecinul.net.


Andrei-Klauss Agheorghiesei, românul care lucrează în Londra la Uber-ul pentru autobuze


Compania Zeelo urmează să lanseze, în Londra, un serviciu de transport pentru persoane în care vor fi implicate autobuzele. „Va fi un fel de Uber doar că pentru transportul public,” a declarat pentru Vecinul.net Andrei-Klauss Agheorghiesei, românul care s-a ocupat de realizarea site-ului companiei. Cunoscut în România pentru realizarea platformei Vecinul.net, Andrei ne spune cum va funcționa noua platformă de transport. 


Gimnastica de aur, șpagat între performanță și antrenamente în săli închiriate

Main ziar p1 Antrenoarea de gimnastică, Mariana Mezei, a obținut sute de medalii cu elevele ei, iar multe dintre antrenamente le-a făcut în săli închiriate și improprii. Foto: Vecinul.net

„Nu avem o sală doar pentru noi. Ne antrenăm în săli închiriate și chiar și așa câștigăm medalii la campionatele europene și mondiale,” spune pentru Vecinul.net antrenoarea Mariana Mezei, 42 de ani, cea care a obținut cu elevele ei peste 260 de medalii la gimnastică ritmică și peste 70 de medalii la gimnastică aerobică. 


Valeria Răcilă van Groningen: „Dacă ți se iau sportul și cultura, ce poți să mai faci?”


Ce poți să faci în România? Să fugi? Ce-ai spune dacă răspunsul ar fi da și ar fi chiar cu folos? Cea mai bună promovare turistică pentru o țară e un maraton internațional, spune fosta campioană olimpică la canotaj Valeria Răcilă van Groningen pentru Vecinul.net.

Valeria este președintele asociației care organizează maratonul internațional de la București, care va avea loc anul acesta pe 8-9 octombrie și la care vor participa peste 10.000 de oameni din 50 de țări. Ea crede că autoritățile ar trebui să sprijine astfel de evenimente importante. „Este elementar, este important. Dacă ți se iau sportul și cultura, ce poți să mai faci?”


Frumusețe fără frontiere: talent premiat pe scenele lumii

 dsc3308 copy Ramona Diniță a câștigat locul 1 mondial cu un model italian la categoria machiaj de mireasă (Italia, 2015). Foto: Victor Papa

Ramona Diniță, unul dintre primii utilizatori care și-a făcut cont pe Vecinul.net, este estetician și make-up artist de 15 ani. A câștigat de mai multe ori medalii de aur la concursurile internaționale de machiaj și pictură pe corp, iar acum conduce un centru de remodelare corporală și facială. 


EXCLUSIV: Dacian Cioloș, rugăciune în memoria celor care și-au pierdut viața în clubul #Colectiv

Img 4737 Dacian Cioloș, premierul desemnat, rugăciune în fața clubului Colectiv în memoria celor care și-au pierdut viața.

Dacian Cioloș, premierul desemnat, a venit la ora 12:00 în fața clubului #Colectiv pentru a spune o rugăciune și pentru a aprinde o lumânare în memoria celor care și-au pierdut viața în urma incendiului din clubul Colectiv. Imaginile au fost surprinse, în exclusivitate, de reporterii Vecinul.net.

Două ore mai târziu, Cioloș a prezentat componența Cabinetului său, format din 21 de membri.