Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Ușor de ucis. Doar una din două firme reușește să supraviețuiască

Cât de ușor sau cât de greu e să faci afaceri în România? În România au fost înființate 2,8 milioane de afaceri din decembrie 1990 și până în februarie 2017, dintre care 1,32 milioane au fost radiate între timp, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani. „Rata de supraviețuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, doar una din două afaceri reușesc să rămână în picioare,” a spus Cristian Bărcan, fondatorul REGnet. 

 bun0398 „Previzibilitatea îți asigură supraviețuirea, iar dialogul îți asigură creșterea,” a spus Cristian Bărcan, fondatorul REGnet pentru Vecinul.net.

Alina Iorga: „În fiscalitate, ca să ajungi din București la Constanța treci prin Arad”

Main p3 Alina Iorga, expert contabil și consultant fiscal: „Nivelul actual de taxare clar nu încurajează crearea de noi locuri de muncă.”

Fiscalitatea de la noi e atât de întortocheată și cu atât de multe ocolișuri încât ai impresia că rolul administrației financiare e să colecteze documente, nu taxe, spune pentru Vecinul.net Alina Iorga, directorul grupului de firme AVI, care oferă, printre altele, servicii de contabilitate și resurse umane.

Întrebată cum arată acum drumul în fiscalitate, Alina, care este expert contabil și consultant fiscal, a spus: „Ca să ajungi din București la Constanța probabil că ar trebui să treci prin Arad. Am contracte cu firme din Germania sau Spania și s-au minunat în momentul în care le-am cerut documente justificative ca-n România.”


Metroul, următorul #Colectiv?


„Ce s-a schimbat după #Colectiv?” „Ce să se schimbe? Multe vorbe!” a spus Ionuț Ursu, într-un interviu pentru Vecinul.net pe care l-am realizat anul trecut, chiar în fața clublui #Colectiv, unde 64 de oameni au murit și alți 147 au fost răniți. Ionuț, un băiat orfan, este voluntar în cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și a luat taxiul în noaptea de 30 octombrie 2015 ca să vină să salveze vieți.

Ce se va întâmpla însă dacă ar avea loc un incendiu la orele de vârf la metrou la una din stațiile importante de legătură, cum ar fi Piața Unirii sau Piața Victoriei? Un #Colectiv la scară mai mare s-ar putea produce oricând, iar ultimele incidente de la metrou ne demonstrează că un incendiu ar fi devastator pentru cei 500.000 de oameni care folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Fără soluții din partea Primăriei Generale, bucureștenii au de ales între a-și risca sănătatea, la suprafață, într-un trafic sufocant, extrem de poluant, și a-și risca viața, în subteran. 


Primul milion, după primul an pe Bursă

Bittnet main ziar Cristian și Mihai Logofătu, fondatorii Bittnet, povestesc pentru Vecinul.net cum au făcut primul milion profit.

„Nu mă întreba cum am făcut primul milion” e o vorbă pe care o spun, de obicei, miliardarii lumii atunci când sunt întrebați cum și-au început afacerile și prin ce mijloace au făcut avere. Vecinul.net i-a întrebat însă pe Mihai și Cristian Logofătu, fondatorii Bittnet, și nu doar că ne-au răspuns cum au ajuns la primul milion, dar ne-au și povestit cum au obținut acest rezultat chiar în primul an de la listarea pe Bursă a companiei.


De la 0 la 700 de euro pe lună

Sorin popa Sorin Popa, fondatorul școlii de programare Jademy, se așteaptă să aibă 300 de cursanți în acest an, dublu față de 2015.

public class ProgramareJava

{

        public static void main (String [] args)

        {

                 System.out.printIn (''Asa incepe Java'');

        }

}

 

Dacă nu ți se pare SF ce e scris mai sus, atunci ai putea începe să înveți cum să scrii în Java, care este pentru limbajele de programare ceea ce engleza este pentru limbile străine.