Mesaj Privat

alexandra.ambrozie

Inregistrat din: 14:09 13/01/16


Un dentist bun la Obor, știe cineva? Să fie bun și ca bani!

Știe cineva un dentist bun în zona Obor? Adică, bun și ca meserie, să nu ma ciopârțească, dar și ca bani, să-mi ia o măsea, nu pielea de pe mine!

ANAF la Leroy Merlin!

​Pe 4 august, pe la 10 dimineata, treceam pe la Leroy Merlin de pe Soseaua Alexandriei si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut parcarea plina de masinile ANAF-ului!

Ce-o mai fi facut oare?

Galerie

Imag1743

Voi stiti diferenta dintre o metafora si o comparatie?

​Adrian Năstase a scris pe blog ca termenul de „indian” folosit intr-o declaratie anterioara la adresa romanilor din strainatate (diaspora) ar fi fost o „metafora”.

„Eu am analizat spectrul politic românesc și, în legătura cu USB — în condițiile unei eventuale coalizări a mai multor organizații civice — am folosit o metaforă, întrebându-mă dacă nu cumva vor fi mai mulți ‘generali’ (șefi ai organizațiilor afiliate) decât ‘indieni’ (membri, ‘soldați’). Este o metaforă comună, cunoscută celor care au absolvit liceul. În acest context, m-am referit și la votanții din diaspora,” a scris Adrian Năstase.

Pentru ca domnul Nastase este un domn cu carte, ii explic aici diferenta dintre metafora si comparatie:

Metafora (din greacă: metapherin) este o figură de stil prin care se trece de la sensul obișnuit al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei comparații subînțelese. Procesul de realizare a metaforei constă în “punerea semnului identității între două obiecte diferite (lucruri, ființe, persoane) prin numele lor, pe baza unei analogii”.

Comparația este un procedeu artistic care constă în alăturarea a doi termeni (obiecte, persoane, idei, fenomene, acțiuni etc.) cu însușiri asemănătoare, urmărindu-se evidențierea anumitor caracteristici ale primului (de comparat), prin intermediul celui de-al doilea (cu care se compară). Relația de asemănare este pusă în evidență prin folosirea unor grupuri de cuvinte sau a unor cuvinte cum ar fi: ca, precum, asemenea, la fel ca etc.

Galerie

Primul selfie din lume!!!

​M-a amuzat asa ca am zis sa va arat si voua cum s-a facut primul selfie din lume!!!

Galerie

Brexit: Nici United Kingdom nu este chiar „United”

Lipsa de Uniune, despre asta este vorba. Toată lumea e șocată de votul britanicilor de a ieși din construcția europeană. În schimb, dacă ne uităm la cum s-a votat în UK (United Kingdom) vom vedea că există și în interiorul lor aceeași lipsă de Uniune, mai exact: Anglia și Țara Galilor au votat pentru ieșirea din UE, în timp ce Scoția și Irlanda de Nord au votat pentru rămânere.

În plus, hai să fim sinceri: Marea Britanie nu era nici în spațiul Schengen și nici nu a adoptat moneda euro. Deci, ieșirea din UE mi se pare mai mult un semnal despre cât de slab e construită și gestionată Uniunea Europeană. Și aici vom vedea reacții politice din alte țări UE care vor pune accent pe această problemă.

Nu știu dacă cineva a piedut ceva și cât, dar știm cine a câștigat: dolarul și aurul.

Galerie

Migranții au refuzat să vină în România

Potrivit Financial Times, 32 din cele 67 de persoane care au cerut azil au dispărut sau au renunțat să mai plece când au auzit că vor fi relocați în România.

Într-o situație asemănătoare s-au aflat alți 47 de azilanți care se aflau în Grecia, iar 36 dintre ei au renunțat la program când au aflat că vor ajunge în Bulgaria.

Toate detaliile aici.

Galerie

Cele mai ciudate plaje din lume

Dacă tot e iarnă, am zis să vedeți și voi filmulețul ăsta cu cele mai ciudate plaje din lumea asta mare, nu de alta dar poate cine știe
vă duceți la vară să vedeți vreuna din ele.

Galerie