Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu: Facem noi ce n-a făcut statul în 27 de ani. Vom construi un spital!

Carmen-si-oana-cover-800 Oana Gheorghiu (stânga) și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață. Foto: IQads

Totul a început dintr-o mare revoltă. După ce autoritățile statului au „rătăcit” dosarul unui copil bolnav de leucemie, două femei au spus „ajunge” și au schimbat prin determinarea lor o lege nedreaptă care forța bolnavii ce aveau nevoie de tratament în străinătate să aștepte aprobările necesare luni de zile, timp pe care mulți nu-l mai apucau.

„Am pornit de la nimic. Nu am făcut voluntariat niciodată în viața noastră până în 2009, nu știam ce e un ONG sau o asociație, cu ce se ocupă și ce ar putea să obțină în societatea civilă,” povestesc Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu pentru Vecinul.net.

Treptat, cele două femei au renunțat la joburile din companii pentru a-și urma visul: să ajute bolnavii, în special pe cei de cancer, acolo unde statul eșua de decenii. În 2012, Carmen și Oana au devenit „voluntari de profesie” și așa a început activitatea Asociației Dăruiește Viață. Acum, vor să construiască un spital.

Vecinul.net îți prezintă povestea primei clinici integrate de oncologie și radioterapie care urmează să fie ridicată în curtea spitalului Marie Curie din București, cu fonduri exclusiv private, de către Asociația Dăruiește Viață. Află din articol cum poți și tu să susții acest proiect unic pentru Sănătatea României!Ronnie O`Sullivan: Nu e greu să revii, e greu să revii în top

De cinci ori campion mondial la snooker, englezul Ronnie O’Sullivan a anunțat, la București, că va reveni în circuitul profesionist, odată cu mastersul londonez, din ianuarie 2016. Vecinul.net a discutat față în față cu unul dintre cei mai mari campioni despre ce înseamnă revenirea în sportul profesionist și despre presiunea de a ajunge din nou în top.

Img 4937 Vecinul.net, de vorbă cu Ronnie O`Sullivan, multiplu campion la snooker„Următoarea carte va fi despre tata. Anul acesta l-am întalnit prima dată.”

Img 4959 Laura Nureldin, jurnalistă și prezentatoare de știri de 13 ani, a început deja să scrie a doua carte.

Laura Nureldin, jurnalistă și prezentatoare de știri de 13 ani, a început deja să scrie a doua carte, după ce în acest an a publicat primul ei roman, intitulat ,,Regii timpului”. Noua poveste nu va fi una de ficțiune, ci va fi inspirată din viața personală. ,,Are legătură cu viața mea, cu tatăl meu, mai exact. Cea mai mare surpriză a fost să aflu că trăiește”, spune Laura, 36 de ani, pentru Vecinul.net. 


Eroii de sacrificiu

Img 0018 Mesaje pentru o nouă generație: un copil citește mesajele scrise pe tricolor pentru cei care și-au pierdut viața în incendiul din Clubul Colectiv din 30 octombrie 2015. Foto: Florin Cepraga

Suntem atât de grăbiți să ne vedem de viața noastră încât îi descoperim doar în timpul tragediilor, deși sunt aici, lângă noi, sunt vecinii noștri, și salvează vieți aproape în fiecare zi: pompieri, ambulanțieri, medici. Ei sunt eroii de zi cu zi. Ei sunt eroii de sacrificiu. Prost plătiți, prost mediatizați, iar atunci când se întâmplă nenorocirile, îi implorăm să uite de fișa postului și să facă minuni cu mâinile goale. 
EXCLUSIV: Dacian Cioloș, rugăciune în memoria celor care și-au pierdut viața în clubul #Colectiv

Img 4737 Dacian Cioloș, premierul desemnat, rugăciune în fața clubului Colectiv în memoria celor care și-au pierdut viața.

Dacian Cioloș, premierul desemnat, a venit la ora 12:00 în fața clubului #Colectiv pentru a spune o rugăciune și pentru a aprinde o lumânare în memoria celor care și-au pierdut viața în urma incendiului din clubul Colectiv. Imaginile au fost surprinse, în exclusivitate, de reporterii Vecinul.net.

Două ore mai târziu, Cioloș a prezentat componența Cabinetului său, format din 21 de membri.
Prima Pagină Pagina 7 din 7 4567 ... Ultima Pagină →