Tibi Ușeriu, primul om care câștigă a treia oară la rând cursa de la Cercul Polar

Tibi-useriu-in-ultimii-km Tibi Ușeriu a câștigat pentru a treia consecutiv ultramaratonul Artic 6633, cea mai dură cursă de anduranță din lume.

Tibi Ușeriu a câștigat pentru a treia consecutiv ultramaratonul Artic 6633, cea mai dură cursă de anduranță din lume, la capătul unei curse pe care a terminat-o în 7 zile și 5 ore. Cea de-a zecea ediție a cursei de la Cercul Polar a avut o lungime de 617 kilometri, cu 50 de kilometri mai mult decât la ediția anterioară, câștigată anul trecut tot de ultramaratonistul român. 

Anul trecut, înainte de a pleca pentru a doua oară la Arctic 6633, Tibi Ușeriu și-a lansat în România cartea cu titlul „27 de pași”. „Sunt doar un om cu liceul neterminat care plantează păduri și aleargă pe munţi,” spune Tibi despre el. În carte, el  povesteşte despre viaţa sa şi încercările grele prin care a trecut, greşelile pe care le-a făcut, despre reabilitarea sa, începând din copilărie şi până astăzi.

Dacă nu ai comandat sau citit deja cartea, îți recomandăm să citești interviul acordat de Tibi Ușeriu pentru Vecinul.net în care vorbește despre cele mai importante lecții de viață. Campionul național la echitație, Alexandru Ghiță: „De la cai am învățat să fiu mai responsabil”

Alexandru Ghiță are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a, a avut până acum media 10 la școală și este multiplu campion național la echitație. De curând, a primit primul său cal pentru a-și continua drumul spre performanță. „Până acum nu aveam calul meu. Mergeam la concursuri pe calul celor de la club. Când am participat la Balcaniada de anul trecut, aveam emoții că nu va trece calul de vizita medicală,” a spus Alex pentru Vecinul.net

Main 2 Alexandru Ghiță, campion național la echitație, și Elodie. Foto: Arhivă personalăROBOR crește cu 12% într-o singură zi, după #Brexit. Creditele s-ar putea scumpi

ROBOR, indicele în funcție de care sunt calculate dobânzile variabile pentru creditele în lei, a crescut cu 12% într-o singură ședință, cea de vineri, la o zi după aflarea rezultatelor votului privind ieșirea Marii Britanii din UE. Astfel, indicatorul ROBOR cu scadența la 3 luni a ajuns la 0,85%, ceea ce reprezintă maximul ultimelor cinci luni.  

Brexit Marea Britanie iese din UE după 43 de ani„Suntem mândri de olimpici și de Simona Halep, dar nu am făcut nimic să-i ajutăm”

Main 1 v1 reseize Anca Tănăsescu vrea să arate prin proiectul Wow Lab că școala poate fi și altfel. Foto: Kathrin Weident

Copiii olimpici sunt niste excepții și reprezintă un procent foarte mic dacă ne raportăm la numărul total de elevi, spune Anca Tănăsescu, fondatoarea Wow Lab, o companie de educație alternativă. 

„Românii nu sunt mândri de sistem, sunt mândri de copiii care au reușit. Cum o avem pe Simona Halep, ne bucurăm cu toții că e româncă, dar nu pot să zic că avem un merit foarte mare, nu a ajutat-o statul român sau sistemul de aici să ajungă unde este,” a spus Anca pentru Vecinul.net. 
La mulți ani, copii! A apărut Vecinul.net, ediția lunii iunie! Descoperă ce mai fac vecinii tăi!

Vn iun 2016 01 Abonează-te acum la Vecinul.net! Costul unui abonament este de 15 lei pe lună și poți plăti prin card sau SMS!

A apărut noul numărul al ziarului Vecinul.net, ediția lunii iunie. Descoperă minunata lume a vecinilor aici http://vecinul.net/ziarpdf 

Abonează-te acum la Vecinul.net și află ce mai fac vecinii tăi. Costul unui abonament este de 15 lei pe lună și poți plăti prin card sau SMS!
Ce contează când ajungi sus, în vârful unui munte sau al unei companii

Img 3601-2 Costin Miu, ghid montan și specialist în comunicare, pe unul din vârfurile din Mont Blanc.

La început a fost cuvântul și cuvântul avea 7.000 de metri. Costin Miu, 42 de ani, a lăsat mapa specialistului în comunicare și și-a pus în spate rucsacul de ghid montan. Vecinul.net a stat de vorbă cu el și l-a întrebat care sunt lucrurile care contează ca să ajungi sus, fie că pe vârful unui munte, fie în vârful unei corporații.
Primul milion, după primul an pe Bursă

Bittnet main ziar Cristian și Mihai Logofătu, fondatorii Bittnet, povestesc pentru Vecinul.net cum au făcut primul milion profit.

„Nu mă întreba cum am făcut primul milion” e o vorbă pe care o spun, de obicei, miliardarii lumii atunci când sunt întrebați cum și-au început afacerile și prin ce mijloace au făcut avere. Vecinul.net i-a întrebat însă pe Mihai și Cristian Logofătu, fondatorii Bittnet, și nu doar că ne-au răspuns cum au ajuns la primul milion, dar ne-au și povestit cum au obținut acest rezultat chiar în primul an de la listarea pe Bursă a companiei.


Alte articole
Peste 13.000 de oameni din 60 de țări au alergat la semi-maratonul de la București

Peste 13.000 de participanți din 60 de țări au luat startul la cea de-a cincea ediție a semi-maratonului de la București, care are a avut loc pe 14 și 15 mai în Piața Constituției. Evenimentul a fost recomandat de Vecinul.net, partener media. 

Maraton A cincea ediție a semi-maratonului OMV Petrom s-a desfășurat în Piața Constituției din București.A apărut ziarul Vecinul.net, ediția lunii mai!

Vn mai 2016 0104 (1) Abonează-te acum la Vecinul.net! Costul unui abonament este de 15 lei pe lună și poți plăti prin card sau SMS (28 de lei pentru două luni).

A apărut noul numărul al ziarului Vecinul.net, ediția lunii mai. Descoperă minunata lume a vecinilor aici http://vecinul.net/ziarpdf 

Abonează-te acum la Vecinul.net și află ce mai fac vecinii tăi. Costul unui abonament este de 15 lei pe lună și poți plăti prin card sau SMS (28 de lei pentru două luni). 
Conținutul Wikipedia, gratuit în Africa, taxat pe mobil în România

Wikipedia p4-2 Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, a vorbit la București despre accesul la libera informare. Foto: Vecinul.net

Cea mai mare enciclopedie online a lumii este un dar, spune fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, care a pus bazele acestei platforme încă din 2001. Nu peste tot însă acest dar poate fi accesat gratuit și fără grija altor costuri suplimentare, deși Wikipedia este 100% gratuită. Vecinul.net solicită operatorilor de telefonie mobilă din România ca accesul la Wikipedia de pe mobil să fie gratuit și nelimitat și de pe dispozitivele mobile.