Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu: Facem noi ce n-a făcut statul în 27 de ani. Vom construi un spital!

Carmen-si-oana-cover-800 Oana Gheorghiu (stânga) și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață. Foto: IQads

Totul a început dintr-o mare revoltă. După ce autoritățile statului au „rătăcit” dosarul unui copil bolnav de leucemie, două femei au spus „ajunge” și au schimbat prin determinarea lor o lege nedreaptă care forța bolnavii ce aveau nevoie de tratament în străinătate să aștepte aprobările necesare luni de zile, timp pe care mulți nu-l mai apucau.

„Am pornit de la nimic. Nu am făcut voluntariat niciodată în viața noastră până în 2009, nu știam ce e un ONG sau o asociație, cu ce se ocupă și ce ar putea să obțină în societatea civilă,” povestesc Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu pentru Vecinul.net.

Treptat, cele două femei au renunțat la joburile din companii pentru a-și urma visul: să ajute bolnavii, în special pe cei de cancer, acolo unde statul eșua de decenii. În 2012, Carmen și Oana au devenit „voluntari de profesie” și așa a început activitatea Asociației Dăruiește Viață. Acum, vor să construiască un spital.

Vecinul.net îți prezintă povestea primei clinici integrate de oncologie și radioterapie care urmează să fie ridicată în curtea spitalului Marie Curie din București, cu fonduri exclusiv private, de către Asociația Dăruiește Viață. Află din articol cum poți și tu să susții acest proiect unic pentru Sănătatea României!

Radu Beligan: „Fă-mi o favoare. Du-te și îndeplinește-ți dorințele!”

Cel mai longeviv actor al scenei românești, Radu Beligan, a murit pe 20 iulie, la ora 13, la Spitalul Elias din Capitală în urma unui stop cardio-respirator. Cu o carieră de opt decenii ca actor şi regizor, cu sute de roluri în teatru, film, la radio şi la televiziune, Beligan a jucat alături de mari actori importanţi, a avut reprezentaţii atât în ţară, cât şi în străinătate. 

Radu beligan Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice 100 de personalități din lume din domeniul divertismentului. Foto: qmagazine.roCamelia Roiu: „Nu poți să cureți spitalele cu aceiași manageri care le-au ținut în mizerie!”

Camelia Roiu are 16 ani de experiență ca medic anestezist la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arși din București. Ea este cea care a dat presei filmarea cu pacientul care avea o rană invadată de viermi, informație publicată în premieră de jurnalistul Cătălin Tolontan. „Am hotărât să-mi asum public mărturia pentru că în ultimele zile m-am simțit vizată și chiar amenințată de colegi. Al doilea argument e acela că soluțiile oferite de minister nu rezolvă problema mizeriei din Spitalul de Arși, ci reprezintă doar o cosmetizare a acesteia. E o eroare a acestui guvern dacă crede că va face curățenie în spitale cu aceiași manageri care au tocat banii, ținîndu-le în mizerie,” a spus Camelia citată de www.tolo.ro. 

Camelia roiu evz Camelia Roiu, după Colectiv: „I-am salvat pe tineri dintr-o bombă de foc și i-am omorât într-o bombă cu microbi!” Foto: Evz.ro40 de ani de la primul zece din istoria gimnasticii! Reversul din 2016: am ratat Jocurile Olimpice

Pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci intra în istoria sportului mondial după ce a executat perfect exerciţiul de la paralele și a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Performanța Nadiei a luat prin surprindere întreaga lume și a dat peste cap tabela de marcaj, care nu era setată să afișeze o astfel de notă, motiv pentru care pe panou a apărut nota 1.00. 

Nadia comaneci Performanța Nadiei a dat peste cap tabela de marcaj, care nu era setată să afișeze o astfel de notă, motiv pentru care a apărut nota 1.00. Sursa: The Associated PressNaționala neputinței. Am fost la psiholog: de ce ce suntem frustrați când pierd tricolorii?

Main 4 v2 romania euro 2016 Cu tricoul pe cap, așa a plecat România de la Euro 2016. Foto: AFP / Getty Images

Încă un campionat la televizor. Ne-am obișnuit să fim telespectatori, însă de ce nu facem performanță, de ce nu avem rezultate, cum se naște prăpastia dintre așteptări și realitate, de ce suntem frustrați când eroii noștri o dau în bară? Am discutat cu un psiholog ca să ne spună cum să ne facem bine și să depășim mai ușor aceste momente. 

Camelia Folea, „doamna cu pantofi albaștri”. Judecătorul a alocat 3 ore pentru viitorul unui copil!

Presați cu sute de dosare, unii judecători își fac timp și pentru viitorul unui copil. Avocata Mădălina Scutelnicu a spus la finalul sentinței: „N-am trăit așa ceva în 10 ani de avocatură. Doamna cu pantofi albaștri a alocat 3 ore cauzei noastre, fiind conștientă că lucrează cu destinele oamenilor, cu sufletele lor, iar nu cu chei de 14.”

Jucătorii Islandei, primiți ca eroi acasă după performanța de la Euro 2016

Jucătorii Islandei, întâmpinați la aeroport ca eroi naționali după ce au reușit o performanță incredibilă la Euro 2016 chiar de la prima lor participare în campionatul european, au realizat încă o dată strigătul vikingilor care i-a făcut cunoscuți în toată lumea. Ascultați și priviți ce atmosferă e într-o țară cu 330.000 de locuitori! 


Alte articole
UNIUNEA DIVIZATĂ. Două proiecte care vorbesc de unitate eșuează să rămână unite

Brexit lipan Uniunea la apă. # Brexit-ul, o gaură periculoasă în corabia Uniunii Europene. Foto: Cristian Lipan

Divizat, Regatul Unit decide printr-un referendum istoric să iasă din proiectul Uniunii Europene, din care a făcut parte timp de 43 de ani. Ruptura care i-a luat prin surprindere până și pe cei care au votat „Leave” (pentru plecarea din UE) a început să producă deja efecte. Am lăsat publicațiile externe consacrate să vorbească despre ele.

În schimb, Vecinul.net a stat de vorbă cu românii din Marea Britanie și i-a întrebat cum au trăit ei rezultatul votului. Mai mult, am fost la psiholog ca să nu fii nevoit să o faci tu și am întrebat cum ar trebui să facă față provocărilor cei aproape 200.000 de români care lucrează cu forme legale în UK.
Premieră pentru un ziar din România: cititorii Vecinul.net au votat cum să arate prima pagină


Cititorii și utilizatorii platformei Vecinul.net au votat, în premieră pentru un ziar din România, cum să arate prima pagina a ziarului pentru numărul din luna iulie. În urma voturilor exprimate de voi, o treime a votat pentru varianta 1 (din stânga) și două treimi pentru varianta 2 (din dreapta). Câteva dintre mesajele voastre primite pe pagina de Facebook sau pe e-mail la redactie@vecinul.net ne-au arătat două lucruri. Intră în articol și vezi de ce au votat diferit utilizatorii din România față de cei din diaspora. 

Vezi rezultate

Școala vieții bate diploma de școală

Main 4 v1 crop Pentru a evita un dezastru, școala românească trebuie reformată, spune Doina Țecu, care lucrează în învățământ de 23 de ani.

Adolescenții nu mai învață ca să obțină o diplomă, ci învață mai degrabă cum să se „orienteze” în societate. Nu-și mai iau modelele din cărți, ci de pe stradă, iar fetele visează să devină Bianca Drăgușanu.

„Nu mai au motivație să învețe pentru că văd că se poate să ai succes și fără școală. În tot acest timp, părinții așteaptă performanță de la copiii lor, însă nu se poate face performanță, în școală sau în sport, fără implicarea familiei,” spune pentru Vecinul.net Doina Țecu, care lucrează în învățământ de 23 de ani. 
Campionul național la echitație, Alexandru Ghiță: „De la cai am învățat să fiu mai responsabil”

Alexandru Ghiță are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a, a avut până acum media 10 la școală și este multiplu campion național la echitație. De curând, a primit primul său cal pentru a-și continua drumul spre performanță. „Până acum nu aveam calul meu. Mergeam la concursuri pe calul celor de la club. Când am participat la Balcaniada de anul trecut, aveam emoții că nu va trece calul de vizita medicală,” a spus Alex pentru Vecinul.net

Main 2 Alexandru Ghiță, campion național la echitație, și Elodie. Foto: Arhivă personală


Prima Pagină Pagina 3 din 7 123456 ... Ultima Pagină →