Simona Stewart, House of Angels: „În România, e mai ușor să găsești jucării decât voluntari”

Img 0162 Simona Stewart, House of Angels: „Voluntariatul nu înseamnă numai să dai bani, înseamnă să dai din timpul tău și din experiența ta”

Simona Stewart a plecat în America, iar când a revenit în România a deschis, într-o școală dezafectată, centrul pentru copii House of Angels. Povestea Simonei e despre lupta pe care oamenii o duc într-un mediu care te îndeamnă mai degrabă să renunți decât să reușești.

Simona are nevoie de orice ajutor pentru centrul pe care îl conduce cu atâta dragoste din 2002: donații, jucării, voluntari. Până acum însă, a constatat amar că „în România, e mai ușor să găsești jucării decât voluntari”. Și a și spus de ce într-un interviu pentru Vecinul.net.40 de ani de la primul zece din istoria gimnasticii! Reversul din 2016: am ratat Jocurile Olimpice

Pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci intra în istoria sportului mondial după ce a executat perfect exerciţiul de la paralele și a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Performanța Nadiei a luat prin surprindere întreaga lume și a dat peste cap tabela de marcaj, care nu era setată să afișeze o astfel de notă, motiv pentru care pe panou a apărut nota 1.00. 

Nadia comaneci Performanța Nadiei a dat peste cap tabela de marcaj, care nu era setată să afișeze o astfel de notă, motiv pentru care a apărut nota 1.00. Sursa: The Associated PressNaționala neputinței. Am fost la psiholog: de ce ce suntem frustrați când pierd tricolorii?

Main 4 v2 romania euro 2016 Cu tricoul pe cap, așa a plecat România de la Euro 2016. Foto: AFP / Getty Images

Încă un campionat la televizor. Ne-am obișnuit să fim telespectatori, însă de ce nu facem performanță, de ce nu avem rezultate, cum se naște prăpastia dintre așteptări și realitate, de ce suntem frustrați când eroii noștri o dau în bară? Am discutat cu un psiholog ca să ne spună cum să ne facem bine și să depășim mai ușor aceste momente. 
Camelia Folea, „doamna cu pantofi albaștri”. Judecătorul a alocat 3 ore pentru viitorul unui copil!

Presați cu sute de dosare, unii judecători își fac timp și pentru viitorul unui copil. Avocata Mădălina Scutelnicu a spus la finalul sentinței: „N-am trăit așa ceva în 10 ani de avocatură. Doamna cu pantofi albaștri a alocat 3 ore cauzei noastre, fiind conștientă că lucrează cu destinele oamenilor, cu sufletele lor, iar nu cu chei de 14.”
Jucătorii Islandei, primiți ca eroi acasă după performanța de la Euro 2016

Jucătorii Islandei, întâmpinați la aeroport ca eroi naționali după ce au reușit o performanță incredibilă la Euro 2016 chiar de la prima lor participare în campionatul european, au realizat încă o dată strigătul vikingilor care i-a făcut cunoscuți în toată lumea. Ascultați și priviți ce atmosferă e într-o țară cu 330.000 de locuitori! 
UNIUNEA DIVIZATĂ. Două proiecte care vorbesc de unitate eșuează să rămână unite

Brexit lipan Uniunea la apă. # Brexit-ul, o gaură periculoasă în corabia Uniunii Europene. Foto: Cristian Lipan

Divizat, Regatul Unit decide printr-un referendum istoric să iasă din proiectul Uniunii Europene, din care a făcut parte timp de 43 de ani. Ruptura care i-a luat prin surprindere până și pe cei care au votat „Leave” (pentru plecarea din UE) a început să producă deja efecte. Am lăsat publicațiile externe consacrate să vorbească despre ele.

În schimb, Vecinul.net a stat de vorbă cu românii din Marea Britanie și i-a întrebat cum au trăit ei rezultatul votului. Mai mult, am fost la psiholog ca să nu fii nevoit să o faci tu și am întrebat cum ar trebui să facă față provocărilor cei aproape 200.000 de români care lucrează cu forme legale în UK.

Premieră pentru un ziar din România: cititorii Vecinul.net au votat cum să arate prima pagină


Cititorii și utilizatorii platformei Vecinul.net au votat, în premieră pentru un ziar din România, cum să arate prima pagina a ziarului pentru numărul din luna iulie. În urma voturilor exprimate de voi, o treime a votat pentru varianta 1 (din stânga) și două treimi pentru varianta 2 (din dreapta). Câteva dintre mesajele voastre primite pe pagina de Facebook sau pe e-mail la redactie@vecinul.net ne-au arătat două lucruri. Intră în articol și vezi de ce au votat diferit utilizatorii din România față de cei din diaspora. 

Vezi rezultate
Alte articole
Școala vieții bate diploma de școală

Main 4 v1 crop Pentru a evita un dezastru, școala românească trebuie reformată, spune Doina Țecu, care lucrează în învățământ de 23 de ani.

Adolescenții nu mai învață ca să obțină o diplomă, ci învață mai degrabă cum să se „orienteze” în societate. Nu-și mai iau modelele din cărți, ci de pe stradă, iar fetele visează să devină Bianca Drăgușanu.

„Nu mai au motivație să învețe pentru că văd că se poate să ai succes și fără școală. În tot acest timp, părinții așteaptă performanță de la copiii lor, însă nu se poate face performanță, în școală sau în sport, fără implicarea familiei,” spune pentru Vecinul.net Doina Țecu, care lucrează în învățământ de 23 de ani. 
Campionul național la echitație, Alexandru Ghiță: „De la cai am învățat să fiu mai responsabil”

Alexandru Ghiță are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a, a avut până acum media 10 la școală și este multiplu campion național la echitație. De curând, a primit primul său cal pentru a-și continua drumul spre performanță. „Până acum nu aveam calul meu. Mergeam la concursuri pe calul celor de la club. Când am participat la Balcaniada de anul trecut, aveam emoții că nu va trece calul de vizita medicală,” a spus Alex pentru Vecinul.net

Main 2 Alexandru Ghiță, campion național la echitație, și Elodie. Foto: Arhivă personalăROBOR crește cu 12% într-o singură zi, după #Brexit. Creditele s-ar putea scumpi

ROBOR, indicele în funcție de care sunt calculate dobânzile variabile pentru creditele în lei, a crescut cu 12% într-o singură ședință, cea de vineri, la o zi după aflarea rezultatelor votului privind ieșirea Marii Britanii din UE. Astfel, indicatorul ROBOR cu scadența la 3 luni a ajuns la 0,85%, ceea ce reprezintă maximul ultimelor cinci luni.  

Brexit Marea Britanie iese din UE după 43 de ani„Suntem mândri de olimpici și de Simona Halep, dar nu am făcut nimic să-i ajutăm”

Main 1 v1 reseize Anca Tănăsescu vrea să arate prin proiectul Wow Lab că școala poate fi și altfel. Foto: Kathrin Weident

Copiii olimpici sunt niste excepții și reprezintă un procent foarte mic dacă ne raportăm la numărul total de elevi, spune Anca Tănăsescu, fondatoarea Wow Lab, o companie de educație alternativă. 

„Românii nu sunt mândri de sistem, sunt mândri de copiii care au reușit. Cum o avem pe Simona Halep, ne bucurăm cu toții că e româncă, dar nu pot să zic că avem un merit foarte mare, nu a ajutat-o statul român sau sistemul de aici să ajungă unde este,” a spus Anca pentru Vecinul.net. 
La mulți ani, copii! A apărut Vecinul.net, ediția lunii iunie! Descoperă ce mai fac vecinii tăi!

Vn iun 2016 01 Abonează-te acum la Vecinul.net! Costul unui abonament este de 15 lei pe lună și poți plăti prin card sau SMS!

A apărut noul numărul al ziarului Vecinul.net, ediția lunii iunie. Descoperă minunata lume a vecinilor aici http://vecinul.net/ziarpdf 

Abonează-te acum la Vecinul.net și află ce mai fac vecinii tăi. Costul unui abonament este de 15 lei pe lună și poți plăti prin card sau SMS!Prima Pagină Pagina 3 din 7 123456 ... Ultima Pagină →